Η προώθηση των αγροτικών προϊόντων του νησιού και η βέλτιστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Κρητικής γης, ήταν αυτά που απασχόλησαν την πρώτη ημέρα των εργασιών της διημερίδας που πραγματοποιείται στο ΜΑΙΧ.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης:

«Προσωπικά, έχω αγωνία, γιατί ενώ παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα, ιδιαίτερης γευστικής αξίας δεν τα προωθούμε σωστά και το ζητούμενο είναι, να συνεχίσουμε να παράγουμε με μέτρα πρώτης προτεραιότητας αλλά και θεσμικές αλλαγές.

Η Ελληνοποίηση των προϊόντων, η παρέμβαση των μεσαζόντων και η πτώση του καλλιεργητικού κόστους είναι πράξεις του χθες και όχι του σήμερα. Με την βοήθεια του «Καλλικράτη» θα σχεδιάσουμε τη νέα Αγροτική πολιτική.»

 Από την πλευρά του, ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης υποστήριξε:

«Η διαχείριση του αποκαλούμενου καλαθιού της Κρήτης, έχει να κάνει με τα μοναδικής και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγει το ευλογημένο νησί μας και επίσης έχει να κάνει με τον Πολιτισμό του, την παράδοση αλλά και τις υποδομές του τουρισμού, άρα όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να λειτουργήσουν συνδυαστικά.»

Ακολουθεί σχετικό Video

Η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Λίτσα Κουρουπάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Η Κρήτη οφείλει, χρησιμοποιώντας τον «Καλλικράτη» ως όχημα και με εφόδιο το πλούσιο αναπτυξιακό της φορτίο να το εκμεταλλευτεί για να κατακτήσει, τα υψηλά επίπεδα προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας που της αξίζει.» 

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής του Νομού Χρήστος Μαρκογιαννάκης με ανακοίνωσή που εξέδωσε τονίζει τα εξής:

«Η πάντα φιλόξενη Κρήτη καλωσορίζει τους υψηλούς επισκέπτες της, στελέχη της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Τύχη αγαθή, η επίσκεψη τους συμπίπτει με την πλέον δημιουργική και αναπτυξιακή περίοδο του νησιού και ιδιαίτερα του νομού μας. Ένα απέραντο εργοτάξιο είναι τα Χανιά και η χαρά είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Χανιωτών για το ευτυχισμένο σήμερα και τις προοπτικές ενός λαμπρότερου αύριου.

Το φράγμα του Βαλσαμιώτη, τα έργα οδοποιίας, οι λιμνοδεξαμενές του Έλους και Ομαλού, η επέκταση του αεροσταθμού του αεροδρομίου Χανίων και τόσα άλλα έργα που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά εύρυθμη λειτουργιά του νοσοκομείου μας και την οικονομική άνθηση των αγροτοκτηνοτρόφων μας, μας υποχρεώνουν να αναφωνήσουμε, όλοι μαζί, έμπλεοι ενθουσιασμού «ως ευ παρέστητε.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook