Μίνι Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με αντικείμενο το συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για την εφαρμογή του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Στη σύσκεψη, στην οποία εξετάσθηκε το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, προκειμένου μέχρι τις 15 Ιουλίου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μεσοπρόθεσμο, συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Χ. Παμπούκης, καθώς και ο υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας, Υγείας Μ. Τιμοσίδης, Υποδομών Γ. Μαγκριώτης και Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η Διυπουργική Επιτροπή θα λειτουργεί τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και γενικών γραμματέων για τη συνεχή παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος και του καταλόγου των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με την εφαρμογή του Μνημονίου και του μεσοπροθέσμου προγράμματος, καθώς μέσα στους επόμενους δύο μήνες πρέπει να αναληφθούν πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες.

in.gr