Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος έδινε «σκληρή» μάχη με τον καρκίνο, οραματίστηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ήταν Δεκέμβριος του 1995, όταν χιλιάδες τηλεθεατές από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα».

Μία εκπομπή – αναγγελία, με πρωταγωνιστή τον 10χρονο Ανδρέα, ένα παιδί που τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του άνιση μάχη με τη ζωή. Δίπλα του η οικογένεια του και καλεσμένοι της εκπομπής οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες.

Ο Ανδρέας  δεν βρισκόταν στο studio της εκπομπής για να μιλήσει για το δικό του πρόβλημα, όπως όλοι περίμεναν. Δε μίλησε για το πόσο πονούσε, για το πόσο προσπαθούσε. Βρισκότανε εκεί, για να παρουσιάσει το ημερολόγιο του, την επιθυμία του, το όραμά του. Με λόγια ώριμα και ουσιαστικά, ξάφνιασε την ελληνική κοινωνία, καθώς ο μικρός Ανδρέας ζήτησε την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά.

Με μια χαρακτηριστική κίνηση, που έμεινε στην ιστορία, ζωγράφισε ένα  χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα.

Αυτός ο Σύλλογος θα ονομαζόταν «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ωστόσο ο μικρός Ανδρέας λίγες  εβδομάδες μετά από την εκπομπή έχασε τη μάχη με τη ζωή, αφήνοντας πίσω του αυτή τη σπουδαία παρακαταθήκη…

Διαβάστε περισσότερα για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τις δράσεις του ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook