Επεισόδια με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες σημειώθηκαν χτες έξω από δικαστήριο του Καΐρου όταν αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τις δολοφονίες 17 διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που οδήγησαν στην «εκθρόνιση» του πρώην αιγυπτίου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Συγκεκριμένα έχασε τη ζωή του ένας 17χρονος στη διάρκεια συγκρούσεων στο νότιο Κάιρο ανάμεσα σε δεκάδες πολίτες και αστυνομικούς, όπως δήλωσε πηγή του αιγυπτιακού Υπουργείου Εσωτερικών. Ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αργά χθες όταν ορισμένα άτομα επεχείρησαν να εισβάλουν σε αστυνομικό τμήμα για να απελευθερώσουν κρατουμένους συγγενείς τους.

Αφότου συγκρούστηκαν με τους φρουρούς του δικαστηρίου, οι διαδηλωτές που απαρτίζονταν μεταξύ άλλων από συγγενείς των νεκρών διαδηλωτών, έκλεισαν τη λεωφόρο που οδηγεί στο Σουέζ.

Καθώς προχωρούν οι δίκες των αστυνομικών που κατηγορούνται ότι επέδειξαν φονικές τάσεις κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων η ένταση στην Αίγυπτο αυξάνεται. Ακτιβιστές και συγγενείς των 850 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την αγανάκτησή τους για την αργή πορεία των δικών των αξιωματούχων της αστυνομίας, αλλά και απλών αστυνομικών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε θανάτους διαδηλωτών.

Ο Μουμπάρακ και οι γιοι του Αλάα και Γκαμάλ πρόκειται να περάσουν από δίκη τον Αύγουστο για τους θανάτους διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook