Απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για τον χρόνο που επέλεξε να προχωρήσει στις αποκαλύψεις για τις σχέσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με κρατούμενους για τρομοκρατία δίνει μέσω συνεργατών του αλλά και αναρτήσεών του στο διαδίκτυο ο Γιάννης Πανούσης.

Όπως τονίζει δεν θα μπορούσε να μιλήσει ούτε το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου που η χώρα “πάλευε” με τη χρεοκοπία, ούτε τον Ιούλιο με το δημοψήφισμα. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν ήταν δυνατόν να μιλήσει προεκλογικά ή τον Αύγουστο κατά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εάν το έκανε μετεκλογικά ορισμένοι θα τον κατηγορούσαν για πικρία επειδή δεν υπουργοποιήθηκε.

Συνεργάτες του πρώην υπουργού αναφέρουν πως επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επειδή πύκνωσαν οι απειλές εναντίον του και το θέμα δεν λύθηκε πολιτικά, ενώ όσοι τον είχαν στοχοποιήσει αναβαθμίστηκαν κομματικά.

Μέσω της εφημερίδας “Αυγή” ο κ. Πανούσης ξεκαθαρίζει πως οι καταγγελίες του δεν στρέφονται κατά του διαδόχου του στο υπουργείο και αναφέρει:

“Έρχεται μια υπηρεσία στην οποία ήμουν πολιτικός προϊστάμενος, δεν παρακολουθούσα εγώ ανθρώπους, και μου έλεγε, σε ο,τι αφορά εσένα, πρέπει να ξέρεις ότι έχουν πει ότι θα σε σκοτώσουν. Δεν αφορά κανέναν κύριο Τόσκα, είναι εντελώς προσωπικό”.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αναφέρει πως μόνη του ασπίδα είναι η κοινωνία και προσθέτει:

“Το ‘χω ξαναγράψει. Δεν διαθέτω ακόντιο ή βέλη, γιατί δεν σκοπεύω να επιτεθώ σε κανένα. Αυτή η υπαρξιακή επιλογή δεν πρέπει όμως να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ως γενική αμυντική στάση ζωής. Υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που η αίσθηση του Χρέους σε δυναμώνει για να υπερβείς ανθρώπινα συναισθήματα φόβου και κινδύνων (προσωπικών και οικογενειακών). Αυτά βιώνω κι αυτά πράττω τώρα. Για σας, για μας, για όλους”.

Πανούση και Ρουμπάτη καλεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σήμερα το μεσημέρι, το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τον χρόνο που θα πρέπει να κληθούν για να ενημερώσουν, ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για απειλές κατά της ζωής του.

Την πρόταση έκαναν νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετέχουν στο προεδρείο.

«Ανεξάρτητα από την έρευνα που γίνεται από πλευράς δικαιοσύνης για την υπόθεση, προκύπτουν σοβαρά πολιτικά θέματα τα οποία θα πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να διερευνήσει καλώντας τον κ. Ρουμπάτη και τον κ. Πανούση» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποδέχτηκε το αίτημα να προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού όμως προηγουμένως, όπως είπε, «γίνει μια οργανωμένη συζήτηση ώστε η κλήτευση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μην γίνει για να καλύψει απλά τη περιέργειά μας για ονόματα ή στοιχεία, αλλά για να γίνει ουσιαστικός διάλογος».

«Το θέμα απασχολεί έντονα τον τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Γίνεται από πολλούς συζήτηση και εμείς δεν θα πρέπει να το αναλάβουμε σαν να θέλουμε να το διατηρήσουμε αλλά για να το εξετάσουμε ουσιαστικά» υπογράμμισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Δεν είναι ούτε ποινικό ούτε διαδικαστικό, αλλά μείζον πολιτικό θέμα αυτό και είναι αδιανόητο να στείλουμε άλλο μήνυμα μην μπορώντας να το διαχειριστούμε παραπέμποντας το στις καλένδες. Πρέπει άμεσα να το εξετάσουμε» σημείωσε, από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook