«Οι μεγάλες τράπεζες της Ολλανδίας είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Διαβουλευθήκαμε με τις ολλανδικές τράπεζες, οι οποίες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκό δανεισμό της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTL Z.

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ευχή, αναφορικά με τον νέο δανεισμό να υπάρξει περισσότερη «σαφήνεια», ώστε να συμμετάσχουν οι «μεγάλες τράπεζες» της Ολλανδίας. «Θέλουμε βέβαια να είμαστε σαφείς στο γεγονός, ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι άλλες τράπεζες της Ευρώπης».

Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βεβαίωσε ότι οι κύριες τράπεζες στη χώρα του δεσμεύονται να παρατείνουν την ισχύ τμήματος των ελληνικών χρεογράφων τους, έως το 2014, σύμφωνα με εθελοντική διαδικασία, που θα συμφωνηθεί γενικότερα.

Στο Βέλγιο, η τράπεζα Dexia και στην Ιταλία, η Unicredit, δήλωσαν επίσης έτοιμες να συμμετάσχουν στην εθελοντική διαδικασία της ανταλλαγής ελληνικών χρεογράφων που κατέχουν (rollover), με ισόποσα μελλοντικής λήξης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook