Από ότι φαίνεται υπάρχει πολύ λιγότερο spam email σήμερα από ό, τι υπήρχε πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα μιλάμε για μια μείωση της τάξης του 82,22%! Από ότι φαίνεται, η αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας με πολλή βοήθεια από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου είναι υπεύθυνοι για την υγιέστερη ηλεκτρονική μας ζωή.

Αυτή ήταν η ευχάριστη είδηση. Τώρα τα άσχημα νέα. Στη θέση του γνωστού δικτύου spam “Rustock” που κατατρόπωσαν οι διώκτες, υπάρχει τώρα ένα νέο superbug που ονομάζεται TDL-4, και είναι αρκετά έξυπνο αφού αφαιρει όλα τα άλλα κακόβουλα προγράμματα από υπολογιστές που καταλαμβάνει, αντικαθιστώντας τους ιούς με τον εαυτό του. Λέγεται ότι έχει προσβάλει ήδη 4.5 εκατομμύρια υπολογιστές, ενώ «χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα κρυπτογράφησης που καθιστά δύσκολη την ανάλυση και καταπολέμηση για τους εμπειρογνώμονες ασφάλειας.»

Οι διώκτες ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να καταπολεμήσουν σωστά το ηλεκτρονικό spam που κλέβει τεράστια χρηματικά ποσά με τις απάτες κλικ, scareware και τις κλοπές πιστοποίησης, ακλουθούν το χρήμα μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που χειρίζονται τα χρήματα για τους εγκληματίες.
Όπως και να χει καλό είναι να προστατευόμαστε όσο μπορούμε είτε με φίλτρα και anti-spyware είτε με την δική μας σωστή κρίση, να χρησιμοποιούμε υπηρεσίες που παρέχουν υψηλή ασφάλεια όπως το Gmail, το οποίο καταφέρνει να «κόβει» έναν σημαντικό αριθμό spam emails.


gugoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook