Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα εξετάσει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά και τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη.

Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ στη χθεσινή συνάντησή τους με τον κ. Παμπούκη, έθεσαν στον υπουργό όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες, το συνταξιοδοτικό και τα ζητήματα του ΝΑΤ, όπως αυτά προέκυψαν από το άρθρο 44 παρ. 1 μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Ο Χ. Παμπούκης δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα αιτήματα των συνδικαλιστών και ότι θα απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση με τον Χάρη Παμπούκη, τονίζουν ότι «ο υπουργός προκλητικά υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη \’\’δύσκολη οικονομική κατάσταση\’\’, δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, ενώ ζήτησε \’\’κοινωνικό διάλογο\’\’ και \’\’χρόνο\’\’ για να μελετήσει τα προβλήματα».

Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τη συνάντηση «εμπαιγμό» και «εξαπάτηση» του ναυτεργατικού κόσμου, αφού, όπως υπογραμμίζει, πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά την ψήφιση, τόσο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όσο και του εφαρμοστικού νόμου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook