Είναι εύκολο να βαρεθείτε, αλλά το καλό με το μακιγιάζ είναι ότι αλλάζει εύκολα. Αν ένα look σας αρέσει, το κρατάτε, ενώ αν δεν σας πηγαίνει, απλά το «σκουπίζετε» και δοκιμάζετε κάτι άλλο. Παίξτε με τα χρώματα και τις υφές. Οι δοκιμές θα σας βοηθήσουν να βρείτε το δικό σας στυλ.


Μικρά βήματα

Αν συνήθως προτιμάτε το φυσικό μακιγιάζ, δοκιμάστε μια στις τόσες να προσθέσετε μια έντονη σκιά, ένα πιο «δυνατό» ρουζ ή ένα κόκκινο ή πορτοκαλί κραγιόν. Το καλοκαίρι ο καιρός ενδείκνυται για πειραματισμούς με έντονες αποχρώσεις και πιο ελαφρές υφές. Ένας εύκολος τρόπος είναι να βάλετε μολύβι με χρώμα στα μάτια.

Από το πρωί στο βράδυ

Πάντοτε να ξεκινάτε την ημέρα σας με ελάχιστο μακιγιάζ –μπορείτε, όμως, να τολμάτε με χρώμα. Το δέρμα σας πρέπει να δείχνει φρέσκο και καθαρό με μια ελαφριά δόση χρώματος στα χείλη και τα μάτια, όπως ένα γκρι-ανθρακί ή μια σκιά σε σκούρο μοβ. Μεταμορφώστε το πρωινό look σας σε βραδινό βάζοντας κόκκινο κραγιόν και τονίζοντας λίγο περισσότερο τα μάτια, δημιουργώντας εφέ smoky eye.

Τα χείλη ξέρουν

Το κραγιόν μπορεί να αλλάξει μεμιάς τη διάθεσή μας και να μας κάνει να αισθανθούμε πιο κομψές και σέξι. Πρώτα, κάντε το περίγραμμα των χειλιών με ένα ειδικό μολύβι σε κάποιο φωτεινό χρώμα, και μετά γεμίστε τα πάλι με το ίδιο μολύβι. Από πάνω προσθέστε διάφανη πούδρα για να διαρκέσει περισσότερο το χρώμα. Κατόπιν βάλτε κραγιόν στην ίδια απόχρωση και τέλος, αν θέλετε λάμψη, προσθέστε λίγο lip gloss.

Κομψή παλέτα

Επενδύστε σε μια παλέτια με σκιές ματιών που θα σας βγάλει για όλο το καλοκαίρι. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα χρώμα για το πρωί και μια μείξη των υπόλοιπων για το βραδινό σας look. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια έντονη απόχρωση πάνω σε μαυρισμένο δέρμα.

Εκφραστείτε ελεύθερα

Κάποια χρώματα σας βοηθούν να εκφραστείτε και πιθανώς να απελευθερώσετε άγνωστες πλευρές της προσωπικότητάς σας. Μια έντονη απόχρωση στα μήλα μπορεί να προσδώσει λάμψη ή αισθησιασμό στην εμφάνιση, πολλές φορές με τρόπο που ένα ρούχο ή ένα χτένισμα δεν το καταφέρνουν.

fashionlove

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook