Σε πορεία ανακεφαλαιοποίησης έχει μπει και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και μπορεί η έκτακτη συνέλευση των μετόχων της Τετάρτης να διεκόπη λόγω καθυστέρησης κάποιων εγγράφων από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά, όπως επισημαίνει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μιχάλης Μαρακάκης, η ανακεφαλαιοποίηση αποτελεί ένα αναγκαίο κακό για όλο το τραπεζικό σύστημα.

Μάλιστα ο κ.Μαρακάκης τόνισε πως για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια κρίσης η Τράπεζα Χανίων προχωρά σε ανακεφαλαιοποίηση.

 

Το άμεσα αναγκαίο ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Χανίων ανέρχεται σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως επισημαίνει ο κ.Μαρακάκης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από θεσμικούς προκειμένου να επενδύσουν με κεφάλαια στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Και αυτό γιατί ο θεσμός των Συνεταιριστικών Τραπεζών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος.

 

Σε ότι αφορά στο αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής του χαρακτήρα της Συνεταιριστικής Τράπεζας από την συμμετοχή θεσμικών, όπως τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού, ο κ.Μαρακάκης τονίζει πως σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο αποφασίστηκε η μείωση της τιμής της μετοχής.

 

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα και μέχρι τότε αναμένεται να έχουν αποσταλεί οι εγκρίσεις που είναι αναγκαίες από την Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook