Σαν σενάριο φτηνής ταινίας τρόμου ακούγεται το πρωτοφανές γεγονός που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο απόμακρο, παρθένο τοπίο της Παπούα-Νέα Γουινέας, σε περιοχή όπου κατοικούν αυτόχθονες ιθαγενείς. Την ώρα που ένας 28χρονος νεοζηλανδός τουρίστας ξεκουραζόταν στην όχθη του ποταμού και η φίλη του, μια γαλλίδα φοιτήτρια που μελετάει την ζωή των τοπικών φυλών, κολυμπούσε στο ποτάμι, δέχθηκαν επίθεση με τόξο και βέλη από έναν ιθαγενή!

Ο Νεοζηλανδός χτυπήθηκε από δύο βέλη στον θώρακα, ενώ στην συνέχεια ο ιθαγενής δράστης προσπάθησε να τον αποτελειώσει πετώντας πέτρες στο κεφάλι του. Σκοπός του επιτιθέμενου ήταν άλλωστε να βιάσει την νεαρή Γαλλίδα: ενώ όμως ο αυτόχθων προσπαθούσε να ασελγήσει σε βάρος της, εκείνη τον δάγκωσε στο χέρι και το έβαλε στα πόδια, γλιτώνοντας με μερικές εκδορές.

Η κοπέλα κατάφερε να τρέξει μέχρι το πλησιέστερο χωριό για να ζητήσει βοήθεια. Εκεί ενεργοποίησε τον φανό που διέθετε για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τον οποίο για καλή τύχη και των δύο εντόπισε το προσωπικό ενός μικρού αεροδρομίου που βρισκόταν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων. Λίγο αργότερα διασώστες περισυνέλεξαν τον νεαρό Νεοζηλανδό Ματ Σόϊριχ, που είχε χάσει πολύ αίμα από τα πολλαπλά τραύματα που του προκάλεσε ο δράστης.

\"Δέχτηκαν
Το θύμα της επίθεσης , Μάθιου Σόιριχ

Λόγω σφοδρής κακοκαιρίας το ζευγάρι αναγκάστηκε να παραμείνει στο τοπικό νοσοκομείο Κιούνγκα, όπου μεταφέρθηκε. Ο δρ. Τουρχάρους ανέλαβε να φροντίσει τον τραυματία, ενώ ο εθελοντής Άλαν Μάσον δώρισε αίμα, για να συμβάλλει και εκείνος στην σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του 28χρονου.

Το βάρβαρο αυτό περιστατικό θεωρείται σπάνιο από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει τα θύματα της επίθεσης, τόσο ιατρικά όσο και ψυχολογικά. Ο Σόϊριχ, αν και αρχικά εξήλθε από το τοπικό νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε εκ νέου στο νοσοκομείο του Κερνς, όπου και παραμένει σε σταθερή κατάσταση, λόγω μιας μόλυνσης.

Ποιος ήταν τελικά ο δράστης; Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι η ταυτότητά του είναι γνωστή και ότι έχει φυλακιστεί στο παρελθόν για βιασμό, καθώς έχει διαπράξει και άλλες φορές παρόμοιες επιθέσεις. Η σύλληψη του όμως είναι δύσκολη, λόγω της απροσπέλαστης από οχήματα περιοχής όπου ζει.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook