Κατα την διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συζητήθηκε η από 24/6 επερώτηση που είχε καταθέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννακης προς τον κ. Περιφερειάρχη σχετικά με την ανάδειξη των αρχαίων πόλεων του δήμου Καντανου Σέλινου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επερώτησης ο κ. Μαρκογιαννακης ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Περιφερειας προκειμενουν να υπάρξουν νέες και ουσιαστικές εκσκαφές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου με σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων πόλεων, καθώς τα τελευταία χρόνια μολονότι έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες απο την αρχαιολογική υπηρεσία, δεν έχει παρατηρηθεί αντίστοιχα ενδιαφέρον και βοήθεια απο την Περιφέρεια.

Παράλληλα ο κ. Μαρκογιαννακης εξέφρασε την ανάγκη βελτίωσης του οδικού επαρχιακού δικτύου που οδηγεί στις εξεχουςες τοποθεςιες ώστε να συμβάλλουν συνολικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Για λογαριασμό της περιφέρειας απάντησε ο αντιπεριφερειαρχης Χανίων κ. Βουλγαρακης, ο όποιος έριξε το μπαλάκι στους Δήμους και την Αρχαιολογική  Υπηρεσία  τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ανάληψη πρωτοβουλίων ανήκει αρχικά στους δημους, οι οποίοι οφείλουν να ζητούν την συναψη προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια με σκοπό την χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων. Υποστήριξε δε ότι ο Δήμος Καντανου Σέλινου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για νέες εκσκαφές στην περιοχή της Λισου. Για την βελτίωση του οδικού δικτύου ο κ. Βουλγαρακης παραδέχτηκε την σπουδαιότητα του και αρκέστηκε στην αποκάλυψη ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συντήρηση του επαρχιακού δικτύου και θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook