Έχασε την ακοή του ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος τραυματίστηκε στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

Ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά του καλύπτοντας τις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων και των επεισοδίων που ακολούθησαν, την 15η Ιουνίου, όταν έσκασε δίπλα του χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.

Καταλαβαίνοντας πως τραυματίστηκε, προσπάθησε να φτάσει σε κάποιο νοσοκομείο πεζός. Όμως, την προσπάθειά του σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι και τον ξυλοκόπησαν βάναυσα, όπως αναγράφεται και σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ο Μ. Κυπραίος νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό όπου όμως οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να σώσουν την ακοή του.

Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε ανακοίνωση, μόλις έγινε γνωστή η κατάληξη της πορείας του δημοσιογράφου.

\”Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Ο συνάδελφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!

Το αποτέλεσμα της βάναυσης συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ ήταν να απολέσει πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά!

Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος\”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

\”Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της!\”

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση των ημερών, κατά την οποία ασκήθηκε βία εις βάρος δημοσιογράφων και εργαζόμενων στον χώροι του Τύπου.

Ο επίσης δημοσιογράφος Απόλλωνας Λιακόπουλος ξυλοκοπήθηκε απρόκλητα από ΜΑΤ και συνελήφθη, για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος, αφού στη διαδικασία του αυτοφώρου δεν εμφανίστηκε ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός των ΜΑΤ.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν τη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τα κρούσματα βίας σε βάρος διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα στο Σύνταγμα, διενεργείται με παραγγελία της Εισαγγελίας.

Ήδη, έχουν σχηματιστεί τέσσερις δικογραφίες σε βάρος αστυνομικών για χρήση χημικών και σωματικές βλάβες σε βάρος πολιτών, αλλά και για παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου μετά την επιστολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη για χρήση χημικών και κροτίδων εντός του χώρου του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι δικογραφίες αυτές, που χαρακτηρίζονται ως αγνώστων δραστών, βρίσκονται στα χέρια πταισματοδίκη, ο οποίος θα εξετάσει μάρτυρες και θα συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και άλλα στοιχεία προκειμένου να αναζητήσει τους υπευθύνους για τις αξιόποινες πράξεις που διερευνά.

Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης σε βάρος αστυνομικών για παράλειψη σύλληψης πολιτών που έφεραν όπλα, με αφορμή σχετικές καταγγελίες

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook