Μια γιατρός που είναι συμβεβλημένη με τον ΟΠΑΔ, απαίτησε από μητέρα χρήματα για να εξετάσει τα παιδιά της, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έγινε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.

Όπως αναφέρει η Ένωση, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας από το Ηράκλειο η οποία είναι και ενυπόγραφη «γιατρός συμβεβλημένος με το Δημόσιο (ΟΠΑΔ) ,απαίτησε και εισέπραξε χρηματικό ποσό για εξέταση των παιδιών της ασφαλισμένα στην ασφάλεια του Δημοσίου. Η καταγγελία από την παθούσα, έχει σταλεί και στον ΟΠΑΔ Ηρακλείου Κρήτης, για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με την καταγγελία της καταναλώτριας, η γιατρός ήταν και διπλοθεσίτης ,είχε σύμβαση και με το ΙΚΑ. Στην αντίδραση της καταναλώτριας για την παράνομη απαίτηση , η γιατρός της δήλωσε οτι \” εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας\”, και αιτιολογώντας την απαίτησή της , είπε στην καταναλώτρια ότι \”δεν είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος\” αλλά απλά έχω μία σύμβαση με το δημόσιο, και ότι το δημόσιο είχε να την πληρώσει. εδώ και 14 μήνες.

Στην καταγγελία της η καταναλώτρια επιπλέον αναφέρει:
1)To όνομα της γιατρού συμπεριλαμβάνεται ,στους ιατρικούς καταλόγους των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο
2)Σε καμία στιγμή της εξέτασης, δεν μας είπε ότι δεν εξετάζει ασφαλισμένους του Δημοσίου με χρήση των βιβλιαρίων τους.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αυτή την ιατρική πρακτική ,την εκθέτει δημόσια,και καλεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί, να μην δίνουν χρήματα σε γιατρούς συμβεβλημένους με το Δημόσιο, διότι η δαπάνη αυτή δεν πληρώνεται από τον ΟΠΑΔ.

Σε περιπτώσεις όμοιας συμπεριφοράς οι καταναλωτές θα πρέπει να το καταγγέλλουν άμεσα στον ΟΠΑΔ, αλλά και στις Ενώσεις Καταναλωτών Κρήτης..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook