Με αυτοκινητοπομπή, η οποία διέσχισε τη λεωφόρο Συγγρού, τη λεωφ. Αμαλίας, τη βασ.Σοφίας και κατέληξε στη Μεσογείων όπου βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών, οι οδηγοί ταξί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ουσιαστικό άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Χωρίς ταξί μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης όλη η χώρα. Αντιπροσωπεία τους συναντάται με την ηγεσία του υπουργείου.

Χωρίς ταξί μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης όλη η χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε ο κλάδος.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Ραγκούσης είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε συντάξει ο προκάτοχός του Δ.Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.

Ο κ. Ραγκούσης εξήγησε ότι στο πλαίσιο του Ν. 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» η απελευθέρωση του ταξί ισχύει ήδη από τις 2 Ιουλίου και μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο θα προσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους κάποιος θα απευθύνεται στην Περιφέρεια προκειμένου να αποκτά άδεια ταξί.

Στο πλαίσιο αυτό έδειξε εμμέσως προς την πλευρά των Περιφερειών αναφορικά με το ποιος θα καθορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε κάθε περιοχή, ενώ προσέθεσε ότι ειδική μέριμνα θα υπάρξει για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Ερώτηση προς τον κ. Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Νίκος Σαλαγιάννης με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν «γιατί άλλαξε η κυβερνητική απόφαση για τα ταξί η οποία εξασφάλιζε και προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και συναίνεση των κοινωνικών εταίρων».

Την Πέμπτη συγκαλείται τo Κλαδικό Συμβούλιο στα γραφεία της Ομοσπονδίας όπου θα εξεταστούν τα όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό και θα παρθούν αποφάσεις για τους περαιτέρω χειρισμούς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook