Με λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία πλήθους πιστών, γιορτάστηκαν σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, Πολιούχου των Χανίων.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας της Πολιούχου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πλήθος ιερέων, εκπροσώπων αρχών και φορέων και πολιτών, ακολούθησαν την Λιτάνευση της Εικόνας, στην διαδρομή, οδός Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας, όπου μπροστά απο το δημαρχείο Χανίων τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

 

 
 
 
 
 

Στην συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου έγινε δέηση.

Ακολούθως, απο την πλατεία Μαρκοπούλου, οδοί Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία η Ιερή εικόνα επέστρεψε στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, όπου τελέστηκε δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς – ως γνωστόν – στα Εισόδια της Θεοτόκου γιορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Στον εορτασμό, εκτός των Μητροπολιτών Κυδωνίας & Αποκορώνου και ΚΙσάμου & Σελίνου, παρέστησαν και οι Μητροπολίτες  Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος – Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνός, Ιερισού – Αγ. Όρους -Αρδαμερίου, κ.κ. Θεόκλητος, καθώς και  η Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των στρατιωτικών αρχών των Χανίων και των Σωμάτων Ασφαλέιας και πλήθος κόσμου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook