Σε διαβούλευση έθεσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας τα χρέη που κληρονόμησε ο νέος Δήμος από τους τέσσερις Δήμους που συνενώθηκαν, προκειμένου να είναι σε θέση το επόμενο διάστημα να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που έχουν προκύψει ώστε να μάθουν αναλυτικά οι Γορτύνιοι δημότες πόσα χρήματα και που χρωστάει ο Δήμος Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα ο κ. Σχοιναράκης παρέδωσε στους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης φακέλους που περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία για τα χρέη από δάνεια ή ανεξόφλητες οφειλές τόσο των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Γόρτυνας, Ρούβα και Κόφινα, όσο και των δημοτικών επιχειρήσεων. Τα στοιχεία αυτά, όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος, του κοινοποιήθηκαν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και ο λόγος που τα έθεσε προς διαβούλευση, είναι, όπως είπε, προκειμένου να κατατεθούν και να συζητηθούν πρώτα τυχόν ενστάσεις πριν δουν κατόπιν το φως της δημοσιότητας.

«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα ινία του νέου Δήμου, οι δημότες απαίτησαν να φέρουμε  πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά, Οι δημότες θέλουν να ξέρουν πόσα χρωστάμε και που αλλά και πως προέκυψαν αυτές οι οφειλές. Αποτελεί χρέος μας να λέμε την αλήθεια στους δημότες κι αυτό πράττουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η οικονομική υπηρεσία, μετά από σχετικό αίτημα, τα συνολικά χρέη αγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ, μαζί με τις οφειλές που άφησαν οι δημοτικές επιχειρήσεις. Σαν δημοτική αρχή υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτό το δυσβάσταχτο χρέος, χωρίς ωστόσο να βάλουμε σε δεύτερη πλάνο τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης στις δηλώσεις του.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook