Το Foursquare, που πρόσφατα ανακοίνωσε την αύξηση του κεφαλαίου του, παρουσίασε ένα νέο σύστημα ειδοποιήσεων το οποίο θυμίζει πολύ το αντίστοιχο του Google+ και του Facebook. Είναι φανερό άλλωστε, ότι η location based social πλατφόρμα προσπαθεί να κάνει το παραπάνω βήμα για πιο δυνατό engagement των χρηστών.

Το νέο σύστημα ειδοποιήσεων δεν επικεντρώνεται στο να ειδοποιεί τους χρήστες για τα μέρη στα οποία κάνουν check-in οι φίλοι τους. Αντιθέτως, δίνει βάση στις υπόλοιπες κινήσεις όπως την προσθήκη σχολίων και τα mayorships.

Οι ειδοποιήσεις βρίσκονται σε ένα νέο tab «notifications» στο foursquare.com και με το πάτημά τους αναδύεται ένα παράθυρο με τις τελευταίες κινήσεις των φίλων. Αντίστοιχα, στην εφαρμογή για Android, το κουμπί για τα notifications υπάρχει στο πάνω δεξιά σημείο της οθόνης και εμφανίζεται ως αριθμός (που είναι ο αριθμός των νέων ειδοποιήσεων). Τις προσεχείς μέρες θα διατεθεί και η αναβάθμιση της εφαρμογής για iPhone και Blackberry.

Τι διαφορετικό δίνει το νέο σύστημα ειδοποιήσεων; Κάθε φορά που κάποιος φίλος μας κάνει σχόλιο σε check-in μας ή σε δικό μας σχόλιο, ή γίνεται mayor (δήμαρχος) σε ένα συγκεκριμένο location, είτε ακόμα και όταν ολοκληρώνει κάποιο Tip μας, θα λαμβάνουμε ανάλογη ειδοποίηση. Επιπλέον, κάθε φορά που κάποια Facebook επαφή μας κάνει join το Foursquare, το notification system μας πληροφορεί για αυτό.

Σίγουρα η προσθήκη του Foursquare είναι πολύ σημαντική και τόσο καιρό η απουσία του notification tab ήταν μεγάλη έλλειψη. Ομολογουμένως ήταν κουραστικό να δεχόμαστε τις ειδοποιήσεις μέσω email και όχι απευθείας μέσα στην social πλατφόρμα. Οπότε η ομάδα του Foursquare αξίζει ένα μπράβο από εμάς.

Εσείς τι λέτε; Χρειαζόταν η παρουσίαση του συστήματος ειδοποιήσεων;

gugoo.gr