Και τυπικά από την Τετάρτη το μεσημέρι η ανδρική ομάδα μπάσκετ του «Ηράκλειο» πήρε την άνοδο για τη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Η παραπάνω εξέλιξη ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σήμερα μετά και την οριστική απόφαση της Ολυμπιάδας Πατρών να δηλώσει αδυναμία για να αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική κατηγορία των ανδρών με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί απευθείας στη Γ΄ κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα του «Ηράκλειο» είχε δικαίωμα να πάρει τη θέση της Ολυμπιάδας Πατρών καθώς το κρητικό συγκρότημα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στα ειδικά μπαράζ που είχαν γίνει στη Λιβαδειά ανάμεσα στις ομάδες από τους τέσσερεις ομίλους της Γ΄ Εθνικής που κατέλαβαν την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ για την άνοδο του «Ηράκλειο» στη Β΄Εθνική κατηγορία :

«Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΠ Ολυμπιάς να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β\’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το σωματείο Ηράκλειο ΟΑΑ δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β\’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook