Στην αντεπίθεση πέρασε την επομένη του φιάσκου στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ανθυποψηφίων του, τονίζοντας ότι όλοι γνώριζαν την εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές -σημειώνοντας ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε αναλάβει αρκετά έργα. 

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, εφόσον παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους και οι ανθυποψήφιοί του.

Συγκεκριμένα, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης από τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων της ΝΔ.

Τόνισε ότι εφόσον παραιτηθούν και οι ανθυποψήφιοί του από τις θέσεις ευθύνης του κατέχουν, τότε και ο ίδιος παραδίδει την μεταβατική προεδρία του κόμματος στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Ανέφερε και άλλους πιθανούς υποψήφιους για τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ο Δημήτρης Σιούφας.

Σημείωσε, δε, ότι ουδέποτε ήθελε τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου και πως αυτό το είχε θέσει και τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, μετά τις εκλογές, αλλά κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τη θέση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε πως δεν θέτει στη διάθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την παραίτησή του επειδή θεωρεί πως φέρει ευθύνη για το τεχνικό -όπως υπογράμμισε- πρόβλημα που σημειώθηκε την Κυριακή, ενώ επέρριψε τις ευθύνες εμμέσως κατά του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και του γενικού διευθυντή Κώστα Τσιμάρα.

Υπογράμμισε, ότι όλοι οι υποψήφιοι γνώριζαν για την εταιρία, καθώς είχαν εκπροσώπους στην ΚΕΦΕ, και έκανε λόγο για υποκρισία. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε θέσει το ζήτημα της εταιρίας που θα αναλάμβανε τις εκλογές και τότε του είπαν ότι δεν είχε αρμοδιότητα επ’αυτού. 

Εξαπέλυσε, δε, σφοδρή επίθεση κατά των ανθυποψηφίων του και στελεχών που τους στηρίζουν επειδή γνώριζαν την εταιρία, καθώς είχε αναλάβει πολλά έργα επί κυβέρνησης Σαμαρά, και όλοι διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για αξιόπιστη επιχείρηση. «Φταίω που τους εμπιστεύτηκα» είπε.

Στο στόχαστρο μπήκε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρατήρησε: «Ο Σαμαράς είχε εγγηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρία αυτήν».

Επιπλέον, επιτέθηκε στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει ζητήσει μετ’ επιτάσεως την παραίτηση Μεϊμαράκη, αναφέροντας ότι όχι μόνο γνώριζε την εταιρία, αλλά είχε και δικηγορικές συνεργασίες μαζί της. «Οι αρτι αφιχθέντες θα πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν 40 χρόνια ιστορίας στο κόμμα που τους υποδέχθηκε» σημείωσε.

Εξαπέλυσε, δε, βολές κατά των ανθυποψηφίων του και των στελεχών που τους υποστηρίζουν επειδή μετέτρεψαν ένα τεχνικό πρόβλημα σε πολιτικό ζήτημα, διανθισμένο με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, την ώρα που θα έπρεπε όλοι μαζί να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν ένα θέμα που δημιουργούσε πλήγμα στην εικόνα της ΝΔ και πλήγωσε τους ψηφοφόρους της.

Επιπλέον, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε πως η εκκωφαντική σιωπή του χθες έπρεπε να ερμηνευθεί ως βαθιά θλίψη για αυτό που συνέβη και μήνυμα συγγνώμης προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ «που πληγώσαμε». 

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στη ΝΔ το ταχύτερο δυνατόν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τις κερδίσει.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook