Την εμπειρία της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων στο ξίφος Ασκήσεως έζησε η αθλήτρια της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων, Μαρία Μαρκαντωνάκη.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε το σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου στο Μένλτινγκ της Αυστρίας.

Στη συνέχεια για την Α.Λ.Ξ. Χανίων υπήρξε η συμμετοχή της στο Κύπελλο Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών 2015, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Α.Λ.Ξ. Χανίων:        

Στο Μέντλινγκ/Αυστρία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων- Νεανίδων στο ξίφος Ασκήσεως με τη συμμετοχή 266 Αθλητών και 216 Αθλητριών από ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν με την Εθνική ομάδα και δύο αθλήτριες από την Κρήτη, η Μαρία Μαρκαντωνάκη από την Α.Λ.Ξ.Χανίων και η Μαρίνα Πεδιαδιτάκη από την Α.Λ.Μεσσαράς.  Οι αθλήτριές μας κατέλαβαν τις εξής θέσεις: Αντωνία Απιδοπούλου 108η, Μαρίνα Πεδιαδιτάκη 164η, Μαρία Μαρκαντωνάκη 166η, Πηνελόπη Γεροσίδερη 171η, Εκάβη Γεωργοπούλου 202η, Φλώρα Κωστοπούλου 203η, Μόνικα Δημητριάδου 208η και Αγγελική Νικολαΐδου 215η σε σύνολο 216 αθλητριών. Στους Εφήβους αγωνίστηκαν 266 αθλητές και οι Ελληνες πήραν τις παρακάτω: Δημήτρης Μοσχόπουλος 235ος, Άγγελος Μπαντίκης 242ος και Ιάσωνας Γκέιγκερ 262ος. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο πολύπειρος Ομοσπονδιακός Προπονητήςκος Στάθης Γεροσίδερης.

Η εμπειρία συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες τέτοιου μεγέθους που διεξαγόταν ταυτόχρονα σε τέσσερις αίθουσες, μαζί με την πρωτόγνωρη «περιπέτεια» της μετάβασης από την Κρήτη αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια οδικώς μέσω Φλώρινας στην Αυστρία, ήταν μοναδική και οι Κρητικές αθλήτριες γύρισαν ενθουσιασμένες.

Το αμέσως επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου έγιναν στην αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. οι αγώνες του πρώτου μέρους του Κυπέλλου Ελλάδος Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως και τη Σπάθη.

Οι αγώνες προσέφεραν μοναδικό θέαμα και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120. Κυπελλούχοι στέφθηκαν οι Δημήτρης Φατούρος, Μιχάλης Σιάλτσης, Δώρα Γκουντούρα και Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών ο Δημήτρης Φατούρος (ΠΓΣ) επιβλήθηκε 14-11 του Δαμιανού Μαυρίδη (ΑΟΞ Αιγάλεω). Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Γιάννης Ανδριόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Ραφαήλ Σούλιος (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Στη Σπάθη Νέων Ανδρών διεξήχθη ο πιο εντυπωσιακός τελικός. Ο Μιχάλης Σιάλτσης (ΓΕ Φλώρινας) κέρδισε τον Αλέξανδρο Δούκα (ΠΓΣ) με 15-14. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι: Ιάσονας Αριανούτσς (ΠΓΣ) και Ιάσονας Κοντοχρήστος (Απόλλων Βριλήσσιων).

Στη Σπάθη Νέων Γυναικών η υπόθεση ήταν της… ΑΕΚ. Ολες οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο αγωνίζονται με τα «κιτρινόμαυρα». Η Δώρα Γκουντούρα κέρδισε στον τελικό 15-9 την Αθηνά Ψωφάκη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Κλαίρη Μπένου και Μαρία Φραγκοζίδη.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών ο ΑΟΞ Αιγάλεω πανηγύρισε και τα 4 μετάλλια. Το χρυσό κατέκτησε η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία κέρδισε την Μαρία Χαλδαίου με 15-12 στον τελικό. Τρίτες αναδείχτηκαν οι: Ευθυμία Παντελή και Ευαγγελία Χαΐτογλου.

Η Λέσχη μας συμμετείχε με πέντε Αθλήτριες την Μαρκαντωνάκη Μαρία, Παπαδουλάκη Κατερίνα, Μπομπολάκη Κατερίνα, Μανουδακη Νεφελη και Μανουδακη Χρυσηίδα. Όλες πέρασαν από την προκριματική φάση. Στη συνέχεια για την είσοδο στους δεκαέξη είχαμε «εμφύλιες» αναμετρήσεις ανάμεσα στη Νεφέλη και την αδελφή της Χρυσηίδα Μανουδάκη και τη Μαρία Μαρκαντωνάκη και την Κατερίνα Μπομπολάκη με νικήτριες τη Νεφέλη Μανουδάκη και Μαρία Μαρκαντωνάκη αντίστοιχα. Στη συνέχεια για την οκτάδα η Μαρία Μαρκαντωνάκη απέκλεισε τη Νεφέλη Μανουδάκη ενώ η Παπαδουλάκη έχασε από τη «χάλκινη» Χαίτογλου. Η Μαρκαντωνάκη στη συνέχεια έχασε τη θέση στην τετράδα και τα μετάλλια από την άλλη «χάλκινη» της διοργάνωσης Παντελή με 15 – 11.

Τελική κατάταξη κοριτσιών: Μαρκαντωνάκη Μαρία 6η  , Μανουδάκη Νεφέλη 13η,  Παπαδουλάκη Κατερίνα 14η,  Μανουδάκη Χρυσηίδα 20ή και Μπομπολάκη Κατερίνα 29η

Στα αγόρια ο Τσιτσιρίδης και ο Παπαντωνίου πέρασαν από την προκριματική φάση για να χάσουν τη θέση στη δεκαεξάδα ο μεν Τσιτσιρίδης από τον Χασιώτη και ο Παπαντωνίου από τον Στάντσιο καταλαμβάνοντας τη 17η και 30ή θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook