Από το δήμο Φαιστού άρχισαν και επίσημα σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι προετοιμασίες των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης.

Ο καθηγητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων δρ. Αλέξης Κόκκος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο δήμο Φαιστού, προκειμένου να ελέγξει υποδομές, εγκαταστάσεις, αλλά και να έχει μία πρώτη επαφή με φορείς κι εκπροσώπους του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Κόκκος συναντήθηκε τη Δευτέρα με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων σε μια ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Φαιστού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν κάποιες πρώτες ιδέες και σκέψεις, ενώ ομαδοποιήθηκαν οι βασικοί άξονες υλοποίησης και διεξαγωγής των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκαν μεταξύ άλλων προγράμματα για την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, προγράμματα για τους νέους και τις νέες τεχνολογίες, προγράμματα οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων πολιτισμού.

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, περιηγήθηκε επίσης σε εγκαταστάσεις, σχολεία και διάφορες υποδομές του δήμου Φαιστού, τόσο στις Μοίρες, όσο και σε Τυμπάκι και Ζαρό.

Η Ένωση αναμένεται να οργανώσει το πρόγραμμα εκτενέστερα μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο δήμο Φαιστού, αλλά και τη δράση της, ώστε τα προγράμματα να «τρέξουν» δυναμικά από τον Σεπτέμβριο.

Ήδη επιτελείς του δήμου Φαιστού έχουν αναλάβει να συνεπικουρήσουν το έργο της Ένωσης, αλλά και την οργάνωση των προγραμμάτων στη βάση της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης.

Στόχος τόσο του δήμου Φαιστού, όσο και της Επιστημονικής Ένωσης, είναι η δημιουργία ενός διαρκούς προγράμματος επιμόρφωσης που θα προσφέρει Παιδεία στην περιοχή, εξειδικευμένες δράσεις, αλλά και σημαντική ανάπτυξη μέσω εξειδίκευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook