Προσκλητήριο στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση, με αφορμή τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις, θα ζητήσει άμεσα τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν μέτρα για την προστασία των θεσμών, την αποτροπή φαινομένων βίας και την καλύτερη λειτουργία της αστυνομίας απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

\”Οι μεγάλες κοινωνικές κρίσεις δημιουργούν εντάσεις\” είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι \”στη χώρα βιώνουμε φαινόμενα βίας, εκκολαπτήριο των οποίων δεν είναι απλά η κρίση\”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι οι βιαοπραγίες, οι λοιδωρίες και οι επιθέσεις σε βουλευτές παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες ομάδες, από άτομα που έχουν προσωπικά συμφέροντα και από ομάδες που \”σιτίζονται\” από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

\”Μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να αποδέχεται επιθέσεις και βία.Τα φαινόμενα βίας ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία. Δημιουργούν προϋποθέσεις για να πληγεί περισσότερο η χώρα\” είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, τόνισε ότι η ισχύς της βίας είναι βαρβαρότητα και υπενθύμισε ότι όποτε στη χώρα καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή.

\”Όσοι αναζητούν σωτήρες και έξωθεν παρεμβάσεις υπονομεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού. Αποτελεί καθήκον όλων μας να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή. Ζητώ να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ανεμπόδιστη λειτουργία της Δημοκρατίας, την ελευθερία λόγου και διαλόγου\” πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός παραφράζοντας τον Βολταίρο, τόνισε ότι είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε με κάποιον, οφείλουμε να υπερασπισθούμε το δικαίωμα του στην ελεύθερη έκφραση και πρόσθεσε ότι αυτός ο σεβασμός είναι βάση της Δημοκρατίας.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook