Στα δίχτυα της ιταλικής αστυνομίας έπεσε μεγάλο κύκλωμα δουλεμπόρων που διακινούσε παράνομα λαθρομετανάστες προς χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Οι αρχές ασφαλείας της γειτονικής χώρας ανακοίνωσαν σήμερα πως συνέλαβαν πολλές δεκάδες άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Η επιχείρηση διεξήχθη από τις αστυνομικές διευθύνσεις του Λέτσε, της Μπολόνια και της Ραβένα υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Διεύθυνσης κατά της μαφίας και των εισαγγελιών της Μπολόνια και του Λέτσε.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Αφγανοί, πακιστανοί και ινδοί και ο λόγος της σύλληψής τους είναι \”η σχέση με κακοποιούς που έχουν σκοπό την παρακίνηση σε παράνομη μετανάστευση\”.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το δίκτυο είχε την έδρα του σε Ελλάδα και Τουρκία από όπου οι εγκέφαλοι διηύθυναν την οργάνωση ενώ διέθεταν πυρήνες στη Ρώμη, την Κρεμόνα, το Μπέργκαμο, την Μπρέσια, το Τέραμο, το Ασκολι και το Μπάρι.

Οι έρευνες άρχισαν το 2010 όταν στο λιμάνι της Ραβένα έφτασε πλοίο που μετέφερε περίπου 50 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και παιδιά, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 η επικεφαλής της αστυνομίας της Μπολόνια, Έλενα Γιολάντα Τσέρια.

Η ίδια επισήμανε ότι οι λαθρομετανάστες ήταν στοιβαγμένοι σε χημικές τουαλέτες κρυμμένες σε φορτηγό που βρισκόταν μέσα στο πλοίο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι λαθρομετανάστες βρίσκονταν \”σε μόνιμο θανάσιμο κίνδυνο\” εξαιτίας του τρόπου που μεταφέρονταν όταν έφευγαν από την Τουρκία, την Ελλάδα και κυρίως τη Λιβύη.

Οι λαθρομετανάστες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί, όταν έφταναν στην Ιταλία, μεταφέρονταν προς την Γερμανία, την Ελβετία, την Δανία, την Αυστρία, την Γαλλία και το Βέλγιο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook