Ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων στο πλαίσιο του προγράμματος Ο.Σ.Α.Π.Υ- Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, υλοποίησε πρόσφατα το έργο: “Ολοκληρωμένες Δράσεις Προβολής και Δημοσιότητας στο Δήμο Αρχανών- Αστερουσίων”.

Βασικός σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής και μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργήθηκαν τα εργαλεία εκείνα που θα συμβάλλουν στην διαδικασία αυτή.

Περιελάμβανε μεταξύ άλλων την δημιουργία τουριστικού οδηγού, χάρτη δήμου, σήμανση του δικτύου διαδρομών, ντοκιμαντέρ, κατασκευή ιστοσελίδας- web εφαρμογής για κινητά και λογότυπου προβολής. 

Το έργο είχε προϋπολογισμό σύμβασης 140.340,00 € και αφορούσε σε 2 υποέργα. Ανάδοχος του 1ου υποέργου στις κατηγορίες 1- “έντυπα”, 2- “χάρτης”, 3- “επιτόπια προβολή”, 4- “υποδομή για προβολή προϊόντων και φυλλαδίων του Δήμου”, 5- “ντοκιμαντέρ”, 7- “δημιουργικό” και 8- “υλικό προβολής” ανέλαβε ο Γεώργιος Ν. Πετράκης-  SELENA- Συνεργαζόμενη Ομάδα Έργου και το 2ο υποέργο στην κατηγορία 6- “Ηλεκτρονική προβολή” ανατέθηκε στην εταιρία Noveltech “Χαραλαμπάκης Ιωάννης – Μαραζάκης Εμμανουήλ Ο.Ε”, μετά από ανοιχτό  διαγωνισμό.

Ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης. Συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως πλούσιο γεωμορφολογικό και φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, φημισμένα προϊόντα, δυναμικό πολιτιστικό υπόβαθρο και φυσικά την κρητική κουλτούρα.

Πέραν της λογικής ενός σύγχρονου δήμου που απαιτεί τον στρατηγικό σχεδιασμό στο τομέα του τουρισμού δεδομένου ότι αποτελεί ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης, η υλοποίηση του έργου αυτού,   προέκυψε και από την ουσιαστική ανάγκη των ίδιων των δημοτών να γνωρίσουν το διευρυμένο πλέον δήμο και να κατανοήσουν την ενιαία ταυτότητα του χώρου στον οποίο κατοικούν.

Σε συνέχεια όλων αυτών ο Δήμος εντείνει τις προσπάθειές του για την καθιέρωση του Δήμου ως προορισμός τουρισμού μέσω δράσεων και υποδομών, για την προσέλκυση νέων τουριστών και κατά συνέπεια για τη δημιουργία πολλαπλασιαστικών ωφελειών από το τουριστικό ρεύμα.

Στην ιστοσελίδα τουριστικής προβολής www.archanes-asterousia.gr του Δήμου μπορείτε να βρείτε πληροφοριακό υλικό για την περιοχή, τα αξιοθέατα και ενδεικτικές τουριστικές διαδρομές καθώς και όλους τους έντυπους οδηγούς, το χάρτη και το ντοκιμαντέρ για το Δήμο αλλά και να κατεβάσετε την αντίστοιχη web εφαρμογή για κινητά Android και I-Phone.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook