Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Δράσεις Πολιτισμού “7 σημεία” στις γειτονιές της Μυρτιάς, τόπου καταγωγής του Νίκου Καζαντζάκη.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, συντονίστρια του Δικτύου Αναπτυξιακών Εταιριών «Νήσων Περίπλους», σε συνεργασία με το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη και εικαστικές ομάδες της περιοχής παρουσίασαν μία πρωτότυπη πολιτιστική διαδρομή μέσα στα σοκάκια και στις γειτονιές του χωριού. Εδώ στη γενέτειρά του στη Μυρτιά, τέχνες όπως: η λογοτεχνία, η ποίηση, το χοροθέατρο, η μουσική και οι εικαστικές παρεμβάσεις σε μια πρωτότυπη σύνθεση και προσέγγιση φώτισαν γνωστές και άγνωστες πτυχές του ανθρώπου, αλλά και του μύθου του Ν. Καζαντζάκη. 

Ένας ξεχωριστός λογοτεχνικός περίπατος, μια αλλιώτικη γνωριμία με τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα που πραγματοποιήθηκε με την αθρόα και συγκινητική συμμετοχή επισκεπτών κάθε ηλικίας.

“Ευχαριστούμε θερμά τον Κωνσταντίνο Τσακιρέλη και όλη την ομάδα του για τα υπέροχα χοροθεατρικά δρώμενα που μας συγκίνησαν, την διοίκηση και όλο το προσωπικό του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη για την άψογη συνεργασία, τον εικαστικό Μανόλη Αποστολάκη
για το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι και τα «Εικαστικά του Ίχνη» που κοσμούν στο εξής τις γειτονιές της Μυρτιάς, την ομάδα Fonetti για τα παιδικά εικαστικά εργαστήρια και τις εικαστικές παρεμβάσεις σε εξωτερικούς χώρους του χωριού, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης για την ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας
«Κρήτη: Άμπελος & Οίνος» και την γευσιγνωσία, τον Δήμο Αρχανών- Αστερουσίων για την υποστήριξη των δράσεων καθώς και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αγκάλιασε με θέρμη την προσπάθειά μας και χρηματοδότησε όλες τις δράσεις μέσω του προγράμματος LEADER. Τέλος, ευχαριστούμε τους κατοίκους της Μυρτιάς που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και τον κόσμο που μας τίμησε και, παρά το τσουχτερό κρύο, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook