Νέα πρόταση ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών κ.α.) στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας η Γερμανία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών Γιόργκ Άσμουσεν, στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Insider TV» του πρακτορείου Reuters.

Το μοντέλο που προτάθηκε από ορισμένες γαλλικές τράπεζες παραμένει καλή βάση συζήτησης, αλλά, δεδομένου ότι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχουν επισημάνει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επιλεκτική χρεοκοπία», πρέπει να εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές, είπε ο κ. Άσμουσεν.

«Το μοντέλο που προτείνουν ορισμένες γαλλικές τράπεζες παραμένει μια καλή βάση συζήτησης και επί του παρόντος εργαζόμεθα επ\’ αυτού» συμπλήρωσε ο κ. Άσμουσεν, στη διάρκεια της συνέντευξης.

«Ωστόσο, δεδομένου ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν επισημάνει ότι θα θεωρήσουν μοντέλα όπως το γαλλικό ως επιλεκτική χρεοκοπία -που σημαίνει πιστωτικό γεγονός- μπορούμε να θέσουμε και άλλες επιλογές, όπως η ανταλλαγή ομολόγων, στο τραπέζι» σημείωσε ο κ. Άσμουσεν, λέγοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook