Παρουσιάστηκε σήμερα, στο πρώην δημαρχείο Σούδας, το πρώτο στάδιο της μελέτης για την αναθεώρηση – επέκταση του ΓΠΣ των ενοτήτων Χανίων, Θερίσου, Ελ.Βενιζέλου και Σούδας.

Πρόκειται – ουσιαστικά – για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στις Δημοτικές Ενότητες Χανίων, Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου και Σούδας τη διάγνωση των προβλημάτων, προοπτικών και τάσεων και τη διατύπωση της κατ΄ αρχήν πρότασης ή των εναλλακτικών προτάσεων ρύθμισης στα όρια των περιοχών αυτών.

Μετά απο διάλογο θα ακολουθήσει το επόμενο στάδιο στο οποίο θα ενσωματωθούν οι προτάσεις που θα κατατεθούν, ενώ στην συνέχεια σε αυτό το ΓΠΣ θα ενσωματωθούν και τα ξεχωριστά ΓΠΣ που εκπονούνται για τις Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Να σημειωθεί πως σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση του ΓΠΣ και για τα Κεραμειά το οποίο θα ενσωματωθεί με τα προηγούμενα.

«Η προοπτική και η στόχευση μας είναι εντός του 2017 να έχουμε έναν ενιαίο, θεσμοθετημένο Πολεοδομικό Σχεδιασμό για όλες τις Ενότητες του Δήμου μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμίσουμε όλες τις δραστηριότητες, που μπορούν να αναπτυχθούν, τα ζητήματα, που εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και ξεπερνώντας τα προβλήματα, που είχαν κάνει τον Δήμο μας να παρουσιάζει καθυστερήσεις αναφορικά με τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό». 

Όλα τα στοιχεία του Α΄ Σταδίου της μελέτης (κείμενα και χάρτες) για το ΓΠΣ των ΔΕ Χανίων-Θερίσου-Ελ.Βενιζέλου-Σούδας, μπορείτε να τα δείτε εδω σε ψηφιακή μορφή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook