Το θέμα της ελλιπούς φωταγώγησης του ΒΟΑΚ, θέτουν στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Χανίων, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Εμμανουήλ Σταματάκης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι, από το ποσό των 20 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του ΒΟΑΚ, δεν έχει διατεθεί για έργα φωταγώγησης, κανένα ποσό μέχρι τώρα.

Με κοινή επιστολή τους τονίζουν την αναγκαιότητα φωταγώγησης του οδικού δικτύου επισημαίνοντας πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Περιφέρεια Κρήτης εξασφάλισε το ποσό των 20 εκ. ευρώ για την συντήρηση του Β.Ο.Α.Κ. και δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια, που αφορά στην φωταγώγηση, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το αν θα χρησιμοποιηθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού για την συγκεκριμένη δράση» Με αυτή την επισήμανση οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι ρωτούν τον κ. Αρναουτάκη  εάν είναι στις άμεσες προθέσεις της Περιφέρειας είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την φωταγώγηση κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ στα σημεία που υπάρχει απόλυτη και άμεση ανάγκη.  

Δείτε παράλληλα ένα χαρακτηριστικό βίντεο του Flashnews.gr που παρουσιάζει την έλλειψη φωταγώγησης ακόμα και σε κόμβο.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις μεταξύ θεσμικών φορέων και κυβερνήσεων σχετικά με την αναγκαιότητα της κατασκευής του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Οι οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων ετών όμως καθιστούν πλέον ως ρεαλιστικό στόχο την επισκευή και συντήρηση του μεγαλύτερου μέρους του οδικού δικτύου ώστε να επιτευχθεί εν μέρει και η μείωση των ατυχημάτων των οποίων σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες. 

Ήδη εδώ και κάποιους μήνες έχουν γίνει ορισμένα έργα προς την κατεύθυνση αυτή (κάμερες ασφαλείας, ασφαλτόστρωση σε κάποια σημεία, καθαρισμός από δένδρα κλπ). Αυτό όμως το οποίο δεν έχει συμβεί και είναι άκρως απαραίτητο είναι η φωταγώγηση του οδικού δικτύου. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά μήκος της εθνικής οδού στο κομμάτι Χανιά-Ρέθυμνο, η φωταγώγηση στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι επιεικώς ανεπαρκής. Η ανεπάρκεια αυτή συνίσταται είτε στην παντελή έλλειψη δικτύου φωταγώγησης είτε στο ότι όπου υπάρχει το δίκτυο δεν λειτουργεί.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Περιφέρεια Κρήτης εξασφάλισε το ποσό των 20 εκ. ευρώ για την συντήρηση του Β.Ο.Α.Κ. και δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια, που αφορά στην φωταγώγηση, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το αν θα χρησιμοποιηθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού για την συγκεκριμένη δράση. 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα, εάν είναι στις άμεσες προθέσεις σας η ανάληψη πρωτοβουλιών για την φωταγώγηση κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ στα σημεία που υπάρχει απόλυτη και άμεση ανάγκη.  

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook