Το ψυχαγωγείον «Μανουάλι», συνεχίζοντας την διοργάνωση «εξορμήσεων στην περιφέρεια ξεκινά τον κύκλο «Kυριακάτικα Kοινωνείν 2015-2016» καλώντας σε μία επίσκεψη, στα ιστορικά Καράνου, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. 

Το πρόγραμμα έχει ώες εξης:

12.00 – 12.15, Συγκέντρωση – Καλωσόρισμα στη θέση «Μαύρα πηλά» (αρχή «στράτας των Μουσούρων»), λίγο πριν την είσοδο του χωριού. 

12.45: Επιμνημόσυνη Δέηση, στον Ιερό Ναό «Γεννέσιον της Θεοτόκου», στην πλατεία του χωριού, υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Καρανιωτών που κάηκαν ζωντανοί, στο ιστορικό σπήλαιο του χωριού, από τους Τούρκους, στην Επανάσταση του 1866. 

13.00-14:00 Επίσκεψη στο ιστορικό σπήλαιο (για όσους επιθυμούν), στη θέση «Μουρί»

14:00: Στην παραδοσιακή «ταβέρνα του Φώτη» (οικ Μαυριδάκη) 

Σύντομες ομιλίες: 

  • «Καράνου, το αφανές «Αρκάδι» του τόπου μας, Αντώνης Μαυριδάκης, Ψυχίατρος – Ιστορικός Ερευνητής
  • «Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένη… Ανιχνεύοντας την οστεοκεντρική βιωτή των Ελλήνων», Μιχάλης Μινουδάκης, Μάγειρας – Δημοσιογράφος 

14.15: Ακολουθεί γεύμα (φαγητό – κρασί – αναψυκτικό – γλυκό) κόστος 13 ευρώ ανά άτομο (εμφιαλωμένα ποτά, ρετσίνες – μπύρες επιπρόσθετη χρέωση) και τα παιδιά, με δικό των «μενού» και σε δικό των τραπέζι: 8 ευρώ. 

Οι κούπες θα επιτρέπονται αλλά θα είναι προαιρετικές και ζητείται οι οδηγοί να μην…

«Μαυροζούμι» της παγκοσμιοποίησης δεν θα υπάρχει πάνω στα τραπέζια μας, τα οποία θα εμπλουτιστούν με εξαιρετικά ντόπια αναψυκτικά «ΤΕΜΕΝΙΑ», προσφορά των ιδιοκτητών «Αφοί Γαροφαλάκη».

Οι κρατήσεις θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 27 τ.μ., στις 21:00 η ώρα, (με μήνυμα στο FΒ ή στον τηλ. αριθμό: 6978539541). 

ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ «FACE TO FACE» / «ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ…»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook