Εθελοντική αποστολή έρευνας και διάσωσης προσφύγων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκέμβρη με πρωτοβουλία ιδιωτών-μέλων του Ιστιοπλοικού Συλλόγου Ηρακλείου, μία πρωτοβουλία που θα αγκαλιάσει και η Περιφέρεια Κρήτης και δεκάδες τοπικοί φορείς της Κρήτης.

Την στιγμή που χάνουν την ζωή τους καθημερινά δεκάδες συνάθρωποί μας στο Αιγαίο, ναυαγωσώστες, ναυτικοί και επαγγελματίες κυβερνήτες σκαφών ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να βοηθήσουν πρόσφυγες και να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στο έργο των τοπικών κοινωνίων και των αρχών περιοχών στις οποίες καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι που αναζητούν μία καλύτερη ζωή.

Τις επόμενες ημέρες- σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr- οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας αναμένεται να απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον πολίτη επιθυμεί να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή.

Η αδρεναλίνη αναμενεται να χτυπήσει κόκκινο για καλό ωστόσο σκοπό και το ταξίδι προσφοράς και αλληλεγγύης αναμένεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά την ανθρωπιά των Κρητικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook