Το τρόμο έζησε μια 37χρονη γυναίκα οδηγός από το Ηράκλειο που έτυχε να περάσει από τον δρόμο που βρίσκεται μπροστά από των καταυλισμό των Ρομά.

Μια ομάδα νεαρών Ρομά μαζί με μικρά παιδιά αφού της έκλεισαν τον δρόμο και ακινητοποίησαν το όχημα της, της ζήτησαν επιτακτικά να ανοίξει την πόρτα.

Η οδηγός του ΙΧ οχήματος δεν έχασε την ψυχραιμία της και έβγαλε το κινητό τηλέφωνο της από την τσάντα που ευτυχώς για εκείνη είχε στα πόδια της, λέγοντας τους ότι θα καλέσει την Αστυνομία. Να θυμίσουμε ότι το Αστυνομικό Μέγαρο βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από το σημείο του συμβάντος.

Οι Ρομά θορυβήθηκαν βλέποντάς την ψύχραιμη και αποφασισμένη, να καλέσει την Ελληνική Αστυνομία και να ζητήσει την βοήθεια της. Αμέσως τραβήχτηκαν από τον δρόμο ανοίγοντας της την διέλευση.

Παραμένει άγνωστο αν οι ίδιοι επιχείρησαν να σταματήσουν επόμενο όχημα με το ίδιο τρόπο και με άγνωστους σκοπούς(…)

Η γυναίκα στάθηκε τυχερή όπως ομολόγησε σε συγγενικό της πρόσωπο, μιας και δεν είχε μαζί κάποιο από τα ανήλικα παιδιά της, τα οποία θα μπορούσαν να στιγματιστούν από την απειλητική εις βάρος τους κίνησης, από  τους Ρομά.

Η υπόθεση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο καταυλισμός ή μέρος αυτού έχει πολλές φορές στο παρελθόν μετατραπεί σε χώρο παραβατικότητας και αξιόποινων πράξεων,χωρίς ωστόσο κάποια ουσιαστική παρέμβαση που θα “καθαρίζει” το τοπίο.

Θα πρέπει να προβληματίσει όμως ταυτόχρονα και όσους τους παρέχουν δικαιολογίες, συγχωροχάρτι διαρκείας και άσυλο κατ’ επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook