Με τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν συναντώνται σήμερα οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης. Βασικό θέμα συζήτησης είναι oι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης που θέλει τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση κατά καμαριέρας ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή αν θα υπάρξει συμφωνία με τον Στρος-Καν ώστε να δηλώσει ένοχος για κάποια ήσσονος σημασίας κατηγορία εξασφαλίζοντας μικρότερη ποινή.

Η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο είναι στις 18 Ιουλίου. Οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι η υπόθεση έχει αποδυναμωθεί γιατί η ενάγουσα θεωρείται αναξιόπιστη.

Όσον αφορά τώρα στη μήνυση για απόπειρα βιασμού (το 2003) που κατέθεσε στο Παρίσι η 32χρονη συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, αυτή εξετάζεται από τις εισαγγελικές αρχές του Παρισιού.

Aυτό έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, να ξεκινήσει την ποινική διαδικασία αναθέτοντας την υπόθεση σε δικαστές ή να θέσει στο αρχείο τη μήνυση. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για το πότε πρέπει να ληφθεί η μία ή η άλλη απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook