Η κυβέρνηση διαψεύδει πληροφορίες ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό.

Όπως αποκάλυψε το Mega, σε non paper των δανειστών προς το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια και εκφράζεται ταυτόχρονα η εκτίμηση ότι θα έχει δυσκολίες να περάσει από το Κοινοβούλιο γιατί περιέχει οδυνηρές περικοπές, γι’ αυτό και ζητείται ουσιαστικά η συναίνεση και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Και το προηγούμενο διάστημα, άλλωστε, σύμφωνα με τοι ίδιο ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που υπήρξαν οι εκπρόσωποι των πιστωτών τόνιζαν την αναγκαιότητα της συναίνεσης και των άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό.

Απαντώντας, η κυβέρνηση διέψευσε ότι έφτασε στην κυβέρνηση οποιοδήποτε χαρτί που να ζητά σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών, και τόνιζαν ότι η κίνηση έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό» ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές.

«Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό» προσθέτουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook