«Οι πιο αδικημένοι του αγροτικού τομέα είναι οι κτηνοτρόφοι.»  Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης στο περιθώριο της διημερίδας στο ΜΑΙΧ. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης «ενώ οι άνθρωποι αυτοί, προστατεύουν την φύση, ωστόσο δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τα ποιμνιοστάσια τους, στα παιδιά τους, ενώ περιμένουν να λάβουν χρήματα για αρκετό χρονικό διάστημα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα γνωρίζω πολύ καλά. Ωστόσο, θα πρέπει να πω ότι το μεγάλο μας λάθος ως χώρα είναι ότι έχει αποκοπεί τελείως η φυτική από την ζωική παραγωγή.»
Όμως δεν απάντησε στο αίτημα του συλλόγου κτηνοτρόφων των Χανίων για την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Βενετάκη «είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, παραδέχτηκε ότι δεν έχουμε την αντιμετώπιση που θα έπρεπε, όμως όταν του θέσαμε το πρόβλημα με τα σφαγεία, μας, απάντησε πως είναι αρμοδιότητα της Μιλένας Αποστολάκη.
Εμείς περιμέναμε μια απάντηση από τον κ. Σκανδαλίδη για το θέμα αυτό, καθώς, είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι επίκειται το Πάσχα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. 
Όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση έχουμε λάβει ένα μέρος, όμως καλό είναι, οι αρμόδιοι εκτός από τα λόγια να κάνουν και κάτι στην πράξη για τον κλάδο μας.\”


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook