Με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας των  γυναικών που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και των προϊόντων οικοτεχνίας, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στο αίθριο της Λότζια, ημερήσια έκθεση τοπικών  αγροτικών προϊόντων που παράγονται από τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς και από μεμονωμένες αγρότισσες του Δήμου Ηρακλείου.

Οι γυναίκες αξιοποιώντας  τα ίδια αγνά και ποιοτικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι Κρητικοί από τη μινωική εποχή έως και σήμερα και παράγουν παραδοσιακά, ασφαλή, υγιεινά και υψηλής θρεπτικής αξίας τρόφιμα ξαναζωντανεύοντας τον υπέροχο διατροφικό πολιτισμό που κληρονόμησαν από τις γιαγιάδες τους.

Χρησιμοποιώντας απλά υλικά και προσαρμόζοντας παραδοσιακά σχέδια σε σύγχρονες κατασκευές οικοτεχνίας – χειροτεχνίας, αναβιώνουν την τοπική πολιτιστική παράδοση και προωθούν στην αγορά μοναδικά σε χρώματα και αισθητική χειροτεχνήματα.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν γυναίκες οινοποιοί, μελισσοκόμοι, παραγωγοί πολλαπλασιαστικού υλικού διακοσμητικών και άλλων φυτών, ειδών χειροτεχνίας, σαπωνοποιίας από αγνό ελαιόλαδο και γάλα από γαϊδουράκια, και ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook