Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη των επιτυχόντων-διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 αλλά και των επιτυχόντων-διοριστέων σε, γραπτούς ή με το σύστημα των μορίων, διαγωνισμούς από το 2009 μέχρι σήμερα, των οποίων όμως ο διορισμός δεν υλοποιήθηκε, παρότι δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τα αποτελέσματα του πίνακα διοριστέων.

Πρόκειται για επιτυχόντες -διοριστέους (ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 3000-4000) των οποίων η πρόσληψη στο δημόσιο «πάγωσε» από το 2010 λόγω των μνημονιακών μέτρων περί απαγόρευσης και ποσόστωσης διορισμών στο δημόσιο. Αυτό θα προβλέπεται σε διάταξη του σχεδίου νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο το οποίο θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή. 

Οι επιτυχόντες – διοριστέοι παλαιότερων διαγωνισμών  έχουν ήδη απογραφεί από το ΑΣΕΠ και μέρος αυτών θα  συμπεριληφθεί στον αριθμό των προσλήψεων (περίπου 15.000) που θα γίνουν το 2016 για την κάλυψη κενών θέσεων  κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Στο ίδιο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται διατάξεις για τον τρόπο επιλογής των προισταμένων στο δημόσιο,την αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης υποθέσεων επιόρκων υπαλλήλων από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια η τα κεντρικά πειθαρχικά συμβούλια, ενώ ταυτόχρονα επανέρχεται η αυτοδίκαιη αργία για υπαλλήλους που υποπίπτουν σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Στόχος αυτής της διάταξης,που συμφωνήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή,  είναι να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα επαναφοράς επιόρκων σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook