Απογοήευση επικρατεί στις τάξεις των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης με αφορμή την πτωτική τροχιά που καταγράφεται στην τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο, παρά τις αρχικές υψηλες προσδοκίες οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν επαληθευτεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews.gr η τιμή δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να πέσουν κ άλλο ακόμα και κάτω από τα 2.60 ευρώ.

Η καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων και η διαφαινόνενη εισαγωγή αδασμολόγητων ποσοτήτων ελαιολάδου από την Τυνησία αποτελούν τις δύο από τις βασικότερες αιτίες της καθίζησης των τιμών. Εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου προτρέπουν τους παραγωγούς να κρατήσουν στάση αναμονής και να περιμένουν τις όποιες εξελίξεις κυρίως από το μέτωπο των επιδοτήσεων, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αναμένεται σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης να δοθεί μέσα στον πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.

Το κλίμα πάντως στις τάξεις των παραγωγών δεν είναι και το καλύτερο δυνατό καθώς από τις προσδοκίες των 3 ευρώ για αφετηρία υπάρχει μεγάλη απόσταση με την τιμή που έχει διαμορφωθεί. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook