Το σκηνικό προβληματισμού κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο καλά κρατεί με αφορμή τα κενά που καταγράφονται στα νηπιαγωγεία και στα πρωινά τμήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews.gr στα νηπιαγωγεία τα κενά ξεπερνούν τα 30 κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες σχολεία να παραμένουν κλειστά. Η εκπαιδευτική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος του Νοέμβρη το φαινόμενο των ελλείψεων δεν έχει εξαλειφθεί.

Τοποθετήσεις αναπληρωτών θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ωστόσο ερωτηματικό αποτελούν οι πιστώσεις που θα διατεθούν για την Κρήτη συνολικά. ”Το πρόβλημα των κενών παραμένει και μας προβληματίζει. Περιμένουμε την άμεση κάλυψη των κενών το ταχύτερο δυνατό για να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά. Η μόνη λύση είναι οι μόνιμοι διορισμοί” τονίζει στο flashnews.gr ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης.

Αξιοσημείωτο πάντως, είναι το γεγονός ότι οι όποιες κινήσεις για την κάλυψη των κενών γίνονται με φόντο και τις διεργασίες για την τοποθέτηση των νέων διευθυντών εκπαίδευσης οι οποίοι και θα κληθούν να διαχειριστούν την ”καυτή πατάτα” των ελλείψεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook