Περισσότεροι από 800 μαθητές από 18 σχολεία της Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν, σήμερα, ημερίδα με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά η οποία διοργανώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την στήριξη της WIND. 

Κεντρικός ομιλητής στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο Διευθυντής της ΔΗΕ Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης με τη συμμετοχή εξειδικευμένων αξιωματικών. Μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού, αλλά και της πρώτης και δεύτερης τάξης του Γυμνασίου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους ενημερώθηκαν για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε το ανανεωμένο site www.cyberkid.gr, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πληθώρα παιχνιδιών που διαθέτει η Ψηφιακή Αλάνα του ιστότοπου από σχετικά demo που προβλήθηκαν. 

Το www.cyberkid.gr,που έχει ήδη τρια χρόνια ζωής, δημιουργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο να ενημερώνει γονείς και παιδιά για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο για τους ανηλίκους, όπως είναι το cyber bullying, ο εθισμός στο Internet, η παιδική πορνογραφία κα. Η WIND Ελλάς είναι χορηγός του www.cyberkid.gr, αλλά και του App για smartphones CyberkidApp στο πλαίσιο της δικής της εκστρατείας «kids@safety: internet, Κινητό και Παιδί» για ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών (κινητό & Internet) από τα παιδιά, μέσα από την οποία μέχρι σήμερα έχει ενημερώσει περισσότερους από 250.000 γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook