Μία σκυλίτσα στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής ακρωτηριάστηκε στο πόδι, στην προσπάθεια της να σώσει τους ιδιοκτήτες της, όταν ένοπλοι εισέβαλλαν στο σπίτι για να τους ληστέψουν. Η Merie ήταν αδέσποτη, αλλά το ηλικιωμένο ζευγάρι την έσωσε και τη μάζεψε στο σπίτι του. Τώρα είχε έρθει η ώρα να τους επιστρέψει τη γενναιοδωρία τους.  

Όταν οι ληστές μπήκαν στο σπίτι, η σκυλίτσα όρμησε ανάμεσα σ’ αυτούς και τα αφεντικά της, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να τους σώσει από τα πυρά των κακοποιών. Αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες την πυροβόλησαν στο δεξί πόδι, την ώρα που τους γαύγιζε επιχειρώντας να τους τρέψει σε φυγή και δολοφόνησαν τους ιδιοκτήτες της.

Η Merie έσωσε όμως το μοναδικό, ενήλικο παιδί της οικογένειας που κατάφερε να διαφύγει. Ένας αστυνομικός που έφτασε στο σπίτι λίγο μετά το τραγικό περιστατικό κάλεσε την υπηρεσία προστασίας ζώων για να σώσει τη σκυλίτσα.      

«Δεν ήταν και το πιο καλοφροντισμένο σκυλί του κόσμου και παρόλα αυτά ήταν απόλυτα πιστό στους ιδιοκτήτες της», δήλωσε στα ΜΜΕ η Belinda Abraham από την υπηρεσία προστασίας ζώων, «Το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας». «Οι συγγενείς των αφεντικών της μας παρακάλεσαν να τη σώσουμε όπως αυτή προσπάθησε να σώσει τη δικιά τους».  

Τελικώς οι κτηνίατροι κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή, όμως δεν μπόρεσαν να σώσουν το πόδι της. Η Merie πέρασε 10 μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και κατάφερε ν αφήσει το στίγμα της στο προσωπικό της κλινικής, χάρη στο «γλυκό, ευγενικό και θαρραλέο πνεύμα της».   Τώρα τη φροντίζει το ενήλικο παιδί της οικογένειας που έσωσε κατά τη διάρκεια της ληστείας. Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook