Οι Σχολές Γονέων στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χερσονήσου ξεκίνησαν να λειτουργούν με επιτυχία από τις αρχές Νοεμβρίου. Οι δημότες ανταποκρίνονται με πολύ ενδιαφέρον και συμμετέχουν ενεργά, οι ομάδες μεγαλώνουν σταδιακά και παραμένουν ανοικτές σε νέα μέλη.  

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), κ. Δέσποινα Πλευράκη, που υλοποιεί το πρόγραμμα. «Αναμφισβήτητα, οι γονείς αποτελούμε τον πιο κρίσιμο παράγοντα για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στόχος μας είναι να απενοχοποιηθούν οι γονείς  από τυχόν λανθασμένες κινήσεις τους στο οικογενειακό περιβάλλον, να ενισχυθεί ο γονεϊκός τους ρόλος, να ενδυναμωθούν οι ίδιοι και να στηρίζουν τα παιδιά τους με σεβασμό, εμπιστοσύνη και να ενθαρρυνθούν στην προσπάθεια να καταλάβουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.»

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται: 

–    στα Μάλια (πρώην δημαρχείο) κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 10.00 – 12.00
–    στο Λιμ. Χερσονήσου (Πνευματικό Κέντρο Λιμ. Χερσονήσου), κάθε Πέμπτη 10.00 12.00 και 17.00-19.00
–    στις Γούβες (γραφεία Κ.Ε.Δ.Χ., είσοδος πρώην αμερικάνικης βάσης) κάθε Παρασκευή 9.30 – 11.30 και Παρασκευή απόγευμα, ανά δεκαπενθήμερο 18.00-20.00
–    στην Επισκοπή (πρώην δημαρχείο) ανά δεκαπενθήμερο Παρασκευή απόγευμα 18.00 – 20.00

Τα μέλη κάθε ομάδας έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

Η συμμετοχή κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, πάντως υπάρχει ακόμα δυνατότητα συμμετοχής γονέων σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Χ. (είσοδος πρώην αμερικάνικης βάσης), τηλ. και φαξ επικοινωνίας: 2810-332138, κ. Δέσποινα Πλευράκη.  Επίσης, στην υπεύθυνη υποστήριξης του προγράμματος, κ. Δέσποινα Ταξειδαράκη, κοινωνιολόγο, τηλ: 6974-581504.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις ομάδες συμβουλευτικής γονέων είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook