Την επόμενη βδομάδα θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για διαπραγμάτευση με συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, που περιλαμβάνει τέσσερα σκέλη σχετικά με την εμπροσθοβαρή κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάϊ επισήμανε ότι σε πρώτη φάση οι προσπάθειες αυτές σχετίζονται με την απλοποίηση, την επιτάχυνση, την αναδιάρθρωση και εν τέλει, τη διευκόλυνση με κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά τα \’\’σκέλη\’\’, το πρώτο περιλαμβάνει την αναδιάταξη των προγραμμάτων μας με την απένταξη μικρών έργων και την ένταξη ή ενίσχυση υπαρχόντων έργων στους τομείς του περιβάλλοντος, των τεχνολογιών, της κατάρτισης, της επιχειρηματικότητας και, βεβαίως, στον τομέα των μεγάλων έργων.

Το δεύτερο σκέλος της πρότασης αφορά την ενίσχυση συνολικά της ελληνικής οικονομίας και από άλλες δομές, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το τρίτο, αφορά τη συμμετοχή ιδιωτών στην προσπάθεια. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, \”υπάρχει μια μεγάλη συμμαχία των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, η οποία ζητά να στηριχθεί το ευρώ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, να διασωθεί η Ελλάδα ώστε να δοθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία και ανάσα στην Ευρώπη\”.

Το τελευταίο σκέλος της πρότασης αφορά την τεχνική βοήθεια, προκειμένου, όπως επισήμανε ο υπουργός \”να τη χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα know-how στη χώρα, ένα επίπεδο γνώσης σε ό, τι αφορά τη δυνατότητά μας στο επιχειρείν\”.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook