Το σχέδιο του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι δεν περιοριζόταν μόνο στις τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου καθώς ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε επιθέσεις κατά εβραϊκών στόχων, σχολείων και μέσων μαζικής μεταφοράς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από πηγές κοντά στην έρευνα για την υπόθεση, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καυχιόταν για την ευκολία με την οποία είχε περάσει από τη Συρία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας δύο μήνες πριν τις επιθέσεις εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση με την προσφυγική κρίση και τη ζώνη Σένγκεν.

Ο Αμπαούντ φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τα σχέδιά του στην ξαδέρφη του Χασνά Αϊτ Μπουλασέν δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μάρτυρας που κατέθεσε στην αστυνομία και την κατάθεση του οποίου έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό Valeurs Actuelles.
 
Αυτό που ζήτησε από την Μπουλανσέν ο Αμπαούντ ήταν να τον κρύψει ενώ ο ίδιος θα ετοίμαζε τις νέες επιθέσεις.

«Θα προξενήσουμε χειρότερη ζημιά στα προάστια που βρίσκονται κοντά στους Εβραίους και θα διαταράξουμε τις μεταφορές και τα σχολεία» φέρεται να έχει πει στην ξαδέρφη του ο Αμπαούντ στις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα.

Γι’ αυτό της είπε ότι θα της έδινε 5.000 ευρώ προκειμένου να του αγοράσει δύο κοστούμια και δύο ζευγάρια παπούτσια για τον ίδιο και για έναν άγνωστο συνεργό προκειμένου να σχεδιάσουν την επόμενη επίθεση.

Ο Αμπαούντ, κατά την κατάθεση του μάρτυρα, περηφανευόταν για το πώς κατάφερε να περάσει στην Ευρώπη μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία και στη συνέχεια να περάσει δύο μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός μέχρι τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook