Επιστολή με την οποία καταγγέλλει το γεγονός ότι άτομο που δηλώνει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικος χωριού των Χανίων, επιδεικνύει μέσω του διαδικτύου θηράματα, όπως κόκκινο ελάφι αλλά και όπλα, έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στην Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Ακολουθεί αυτολεξεί η επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

«Λάβαμε γνώση και αυτοτελώς αλλά και μέσω τρίτων διαδικτυακών συνδέσμων , ότι κάτοικος της  περιοχής … Χανίων προβαίνει σε πράξεις παράνομες επιδεικνύοντας δημοσίως θηράματα, όπλα κλπ .

Όπως γνωρίζετε  βάσει του νόμου 4039/12  οι πράξεις αυτές απαγορεύονται και επισείουν ποινές και διοικητικά πρόστιμα .
Ομοίως όπως γνωρίζετε το κυνήγι ελαφιού απαγορεύεται βάσει τόσο Εθνικής νομοθεσίας όσο και  των Διεθνών Συμβάσεων Cites.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε , όπως επιληφθείτε άμεσα σαν Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης  και ειδικότερα Χανίων με την συνεργασία , αν  κριθεί απαραίτητο της Δίωξης διαδικτυακού Εγκλήματος.

Παραθέτουμε αναφορές για το παραπάνω θέμα:

Κατόπιν αναφορών στο διαδικτυακό χώρο Facebook ανευρέθη ο χρήστης ονόματι …… με link προφίλ……. κάτοικος ως αναφέρει στο προφίλ του, στο… Χανίων Κρήτης και με τις φωτογραφίες που σας επισυνάπτονται…..

….επιδεικνύει δημοσίως όπλα, όπως πιστόλια και καραμπίνες και επιδεικνύει δημοσίως τα θηράματα του, τα οποία τυγχάνουν ελάφια και αγριοκάάτι το οποίο ρητά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Ν.Δ. 86-1969, ήτοι από τα άρθρα 258 παρ. 1 περ. δ) και παρ. 2 περ. ε) καθώς και το άρθρο 287 παρ. 5 & 14.

Ο πληθυσμός του Κόκκινου Ελαφιού έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό (περίπου 600) ώστε το είδος να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης και να χαρακτηρίζεται ως Κρισίμως Κινδυνεύον σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Πως προτίθεστε να πράξετε για την ανεύρεση του εν λόγω δράστη καθώς κι έτερων δραστών αλλά και την παραδειγματική τιμωρία τους για την προστασία της πανίδας στην περιοχή της Κρήτης αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα; Ποιες οι ενέργειες για τον έλεγχο της παράνομης οπλοκατοχής και εμπορίου όπλων στην περιοχή της Κρήτης και το παράνομο κυνήγι;

Παρακαλείσθε για την εφαρμογή του Ν.Δ. 86-1969 και τις δέουσες εντολές σας προς το προσωπικό των υπηρεσιών σας για την άμεση ανταπόκριση τους σε ανάλογα περιστατικά και την απαραίτητη ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook