Μία μυστηριώδης υπόθεση φόνου το 1879 βρήκε τη λύση της στον κήπο του παρουσιαστή-θρύλου του BBC Ντέιβιντ Ατέμπορο μετά την ανασκαφή κρανίου θαμμένου στον χώρο. 

Η εξέταση και ταυτοποίησή του κατέδειξαν πως ήταν μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε από την υπηρέτριά της, πριν από 132 χρόνια. 

Η Τζούλια Μάρθα Τόμας, μία ευκατάστατη χήρα, 55 ετών δολοφονήθηκε από την 29χρονη οικονόμο της Κέιτ Γουέμπστερ κοντά στην Park Road στο προάστιο Richmond, χωρίς όμως ποτέ να είχε βρεθεί το κρανίο της.

Υπολογίζεται ότι το σπίτι της βρισκόταν σχεδόν στο ίδιο  σημείο με αυτό του Ατέμπορο, ενώ ο κήπος όπου βρέθηκε το κρανίο, λέγεται πως ήταν η pub στην οποία σύχναζε η οικονόμος.

Η Γουέμπστερ πέρασε από δίκη και εκτελέστηκε δι’ αποκεφαλισμού.

Η ιατροδικαστής Άλισον Τόμσον, μετά από εξέταση ανέφερε ότι το κρανίο ήταν της Τόμας και είπε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία και βαρύ τραύμα στο κεφάλι.

«Πρόκειται για μία συναρπαστική υπόθεση και αποτελεί καλό παράδειγμα του πόσο σωστά εργάζονταν οι παλιοί ντετέκτιβ και πόσο αρμονικά έδεσαν τα ιστορικά στοιχεία με την σημερινή τεχνολογία για να λυθεί τελικά το μυστήριο του φόνου αυτού», δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, Κλάιβ Τσοκ.

AFP, protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook