Περικοπές 30% στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 100 εκατ. ευρώ για το 2016. Στη ζώνη υψηλού κινδύνου για νέες μειώσεις βρίσκονται επίσης οι κύριες συντάξεις σε Δημόσιο και πρώην ΤΕΒΕ.

Σύμφωνα με το Έθνος, με «ψαλίδι» της τάξης του 30% κινδυνεύει το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς «κουρεύονται» κατά περίπου 100 εκατομμύρια οι σχετικές δαπάνες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο στο ΜΤΠΥ επί του προυπολογισμού του Ταμείου για το 2016, οριοθετώντας «πλαφόν» στις δαπάνες για μέρισμα στα 366 εκατομμύρια ευρώ, όταν φέτος το αντίστοιχο κόστος ξεπέρασε τα 470 εκατομμύρια.

Παρά τις περικοπές προβλέπεται «μαύρη τρύπα» 50 εκατ. ευρώ για το 2016.

Το ταμείο είναι στο κόκκινο καθώς εισπράττει κάθε μήνα 23 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις του σε 280.000 δικαιούχους είναι 39 εκατ. ευρώ το μήνα.

Ταυτόχρονα με μειώσεις στις συντάξεις κινδυνεύουν συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ και του Δημοσίου σε περίπτωση που απορριφθεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι απώλειες για τους πρώην συνταξιούχους του ΤΕΒΕ θα φτάσουν στο 15%, ενώ στο δημόσιο τα μοντέλα υπολογισμού δείχνουν μείωση 5-6%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook