Η χώρα μας βρίσκεται στο “μάτι του κυκλώνα” αναφορικά με όσα διαδραματίζονται στην Αν. Μεσόγειο και η οποιαδήποτε εμπλοκή, πέρα της αλληλεγγύης και της διεθνούς συμπαράταξης κατά της τρομοκρατίας,  θα πρέπει να αποφευχθεί προκειμένου η Ελλάδα να μην στοχοποιηθεί, δήλωσε από τα Χανιά όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, έφτασε σήμερα το πρωί στα Χανιά, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 102η επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.  Στις 11:30 μετέβη στο Ίδρυμα “Ελ. Βενιζέλος” όπου τον υποδέχτηκε  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης, οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης και κ. Βάλια Βαγιωνάκη και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

 

 

Σε ένα σύντομο διάλογο με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, παρουσία των Βουλευτών Β.Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη καθώς και του δημάρχου Χανίων, ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο και σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημείωσε ότι η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, θα πρέπει να αποφύγουν οποιοδήποτε εμπλοκή,  προκειμένου οι δύο χώρες να μην στοχοποιηθούν.

 

 

 

Θα ακολουθήσει ξενάγηση του κ. Βούτση, στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ στις 18:00, στο κτίριο Διοικητικών & Επιστημονικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, θα γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής.

 Στις 19:30, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

▪ Παραστασιακό δρώμενο για την Ένωση από μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων
▪ Ομιλία από τον Πρόεδρο της Βουλής
▪ Αναγόρευση εταίρων Ιδρύματος:
– ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. – Samaria
– Αεράκης Μιχάλης, Καλλιτεχνικός Δ/ντής ΔΗΠΕΘΕΚ
– Βαλτινός Γρηγόρης, Ηθοποιός
– Πιστόπουλος Ζαχαρίας, Αρχιτέκτονας

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook