H NE ΠΑΣΟΚ Χανίων και οι δημοτικές οργανώσεις  με αφορμή την  σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλοπουλο δηλώνουν : 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη(ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) πιστεύει στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση. Γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα και γιατί αυτό απαιτούν όλοι οι πολίτες από εμάς. Όμως αυτός ο διάλογος και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία. 

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει μείωση συντάξεων. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή. Δεν αρκούν τα ευχολόγια γι αυτό το ζήτημα από την πλευρά της 

Σε ότι αφορά το θέμα του ασφαλιστικού δεν  συζητήθηκε  επί της ουσίας. Γι αυτό και δεν θα μπορούσε κατά την αποψιν μας να εκδοθεί  μια κοινή ανακοίνωση. Τις κόκκινες γραμμές μας ο Πρωθυπουργός τις γνωρίζει. Τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια. Εάν δεν μπορεί να το χειριστεί, ας το πει. Είναι άλλης τάξεως ζήτημα. 

Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση,  θεωρούμε ότι χρειάζεται μια τολμηρή μεταρρύθμιση, μια τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση. Η Κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εκεί όλα τα κόμματα θα διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, άμεσα από αυτή τη Βουλή. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook