Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονομερώς, εστιάζοντας μόνο στο οικονομικό κομμάτι και στην ανασυγκρότηση των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας. Εξίσου σημαντική, για την ανάκαμψη της χώρας είναι και η προσπάθεια και δράση σε επίπεδο πολιτιστικό, επιστημονικό, κοινωνικό, όπως δήλωσε από τα Χανιά, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

Ο κ. Βούτσης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελ. Βενιζέλος”, για την 102η επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, δεσμεύτηκε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας πρόεδρος του Ιδρύματος θα ορίζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής.

 
 

 

Η πρόταση αυτή είχε συζητηθεί νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ιδρύματος στην οποία προήδρευσε. Ο κ. Βούτσης εξήρε τον ρόλο του ιδρύματος στην προβολή της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου εθνάρχη.

 

Ως προς την οικονομική στήριξη, επεσήμανε ότι η Βουλή των Ελλήνων στο μέτρο των δυνατοτήτων ειδικά την περίοδο αυτή της κρίσης, διαθέτει όπως είναι γνωστό ένα κονδύλι για την ενίσχυση του εθνικού ιδρύματος.  

 

Στην επετειακή εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βούτσης, παρουσιάστηκε δρώμενο με τίτλο «Η πορεία προς την Ένωση» από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, με υπεύθυνη τη θεατρολόγο του σχολείου, Παναγιώτα Στεμπίλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις αναγορεύσεις σε εταίρους του Ιδρύματος, της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ-Samaria, του καλλιτεχνικού διευθυντή ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλη Αεράκη, του ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού, και του αρχιτέκτονα Ζαχαρία Πιστόπουλου.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με την τέλεση Θείας Λειτουργίας και δοξολογίας στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στη συνέχεια πομπή θα φτάσει στο Φρούριο Φιρκά, για την έπαρση της σημαίας. Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ομιλία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα και επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook